Prima consultatie osteopatica

Pregatirea

Luati toate investigatiile anterioare efectuate la alti specialisti (radiografii, bilete de iesire din spital, CT, RMN).

In cabinet

Fiti gata sa va dezbracati in cabinet.

In discutia cu voi medicul o sa va completeze o fisa cu datele personale, telefon, adresa, istoricul bolii si acuzele actuale. In timpul consultatiei nu evitati sa cereti informatii medicului pentru inlaturarea neclaritatilor.

Examinarea consta in efectuarea unor miscari de catre pacient si a unor teste specifice de catre medic. Deseori pacientul se intreaba care este motivul pentru care trebuie sa dezbrace pantalonii sau fusta atunci cand are dureri cervicale. Raspunsul este simplu, medicul osteopat examineaza organismul ca pe un tot unitar. Spre exemplu, blocarea articulatiilor bazinului si dereglari in regiunea lombara pot fi cauza aparitiei cefaleei (durerilor cervicale). Medicul osteopat examineaza conturul corpului, asimetria, schimbarea formei si a culorii pielii. Exista cazuri in care poate ruga pacienta sa scoata sutienul, atunci cand este necesar sa lucreze in regiunea toracala. In timpul tratamentului puteti pune intrebarile care va framanta, puteti incepe o discutie sociala sau pur si simplu sa va relaxati. Pe parcursul urmatoarelor sedinte, medicul poate intreba pacientul despre efectele terapiei anterioare.


Tratamentul

Unicul instrument utilizat este reprezentat de mainile medicului. Este un tratament efectuat prin intermediul a peste 3000 de tehnici osteopatice nedureroase. Dupa terminarea sedintei doctorul poate efectua niste teste pentru a compara starea de inainte si dupa tratament.

Sedinta placuta!